De Natuurkunde Top 10

Natuurkunde in Utrecht

Bij het Departement Natuurkunde van de Universiteit Utrecht werken onderzoekers die allerlei verschillende soorten onderzoek doen. Meer informatie over het onderzoek kun je hier vinden. Je kan als scholier op de middelbare school een profielwerkstuk doen met begeleiding van een onderzoeker van het Departement Natuurkunde, bijvoorbeeld over een van de onderwerpen uit de Top 10!

Interesse in Natuur- en Sterrenkunde studeren in Utrecht?

Ben je scholier en wil je misschien Natuur- en Sterrenkunde in Utrecht komen studeren? Ga dan naar de speciale pagina voor studiekiezers. Als je graag een keer in persoon meer informatie krijgt over Natuur- en Sterrenkunde studeren aan de Universiteit Utrecht of het zelf een wilt ervaren ben je van harte welkom op een open dag. of meeloopdag.

Benieuwd naar wetenschappelijk onderzoek? Meld je aan voor een MASTERCLASS!

Voor vakinhoudelijke verdieping en alvast een kijkje in de keuken van wetenschappelijk onderzoek dat momenteel uitgevoerd wordt, zijn er elk jaar weer een aantal masterclasses die voor bovenbouw scholieren georganiseerd worden. Masterclasses kun je ook gebruiken als inspiratie of verdieping voor het profielwerkstuk of bieden hulp voor studiekeuze. Klik hier voor het bèta-brede aanbod aan masterclasses aan de universiteit Utrecht, inclusief masterclass op het gebied van natuurkunde .

Utrechtse ProevenParade (Up2)

Het Natuurkunde Departement van de Universiteit Utrecht beschikt over een practicumzaal met uiteenlopende experimenten, aansluitend bij of verdiepend of verbredend het bovenbouw natuurkunde curriculum. Als je in 5-6 VWO of 5 HAVO zit en ideeën op wilt doen voor een experiment voor je profielwerkstuk of een praktische opdracht, kijk dan op deze website.

Deze experimenten kunnen klassikaal worden gedaan aan de Universiteit Utrecht, op aanvraag van je docent, maar kunnen in overleg ook worden gebruikt voor profielwerkstukken. Neem hiervoor contact op met de science.outreach.phys@uu.nl

Jezelf Meten met de Rest

Ben je juist op zoek naar ingewikkelde opgave of practicum waarbij je jouw natuurkundig inzicht en algemene redenatie vermogen moet gebruiken en kunt testen? Er worden verschillende natuurkunde en science wedstrijden gehouden voor de bovenbouw en onderbouw, vraag hier je docent op school naar als je mee wilt doen:

Natuurkunde Olympiade Junior (onderbouw, natuurkunde)

Natuurkunde Olympiade  (bovenbouw, natuurkunde)

European Science Olympiade  (EUSO)  (bovenbouw, bètabreed)

International Junior Science Olympiad (IJSO) (onderbouw, bètabreed)

Vragen?

Heb je vragen, mail dan: science.outreach.phys@uu.nl

Andere interessante links:

http://www.quantumuniverse.nl/

https://www.natuurkunde.nl/

http://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/how-nobel-laureates-work-leads-to-new-technology/